Hnevám sa sama na seba!
Vždy, keď som na dovolenke v južných krajinách, prvé, čo si nakladám na tanier je šalát. Všetko možné – zelené listy, nakrájanú kapustu, uhorky, rajčiny, cviklu, papriku, na druhú polovicu taniera dusenú zeleninu – hrášok. mrkvu, cícer, cibuľu, všetko polejem nejakým dobrým dresingom a navrch si položím kúsok ryby, či hydiny.
„Napchávam sa“ a sľubujem si, že takto sa budem určite stravovať aj doma. Veď nič nie je lepšie ako takáto kombinácia! Nasýti, zaplní žalúdok a ľahšie sa strávi aj nejaký ten prehrešok ( u mňa sú to hranolky). Už mám v hlave, ako si zeleninu nakrájam na tri dni, dám do škatuliek, z ktorých vysajem vzduch, aby vydržala čerstvá a bez roboty bola pripravená. Už len poliať dresingom. Aj ten si môžem urobiť do zásoby a nechať v chladničke. A čo si myslíte, že sme mali dnes na obed? Áno, bola to ľahká, pečená ryba so zemiakmi, ale komu by sa k tomu chcelo robiť šalát?!
Libuša Sabová